Pages

15.2.14

ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ႏုိင္ေအာင္ ေဂၚဖီထုပ္ စားပါ



15-2-2014

ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဘ႐ုိကိုလီ (အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ) လုိမ်ဳိး Cruciferous အမ်ိဳးအစားဝင္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ ေျခ ကို ျဖတ္ေတာက္ႏုိင္ ေၾကာင္း

သုေတ သီေတြက ဆုိပါတယ္။ ယခင္ ေလ့လာမႈ အရလည္း ဘ႐ုိကုိလီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ေဂၚဖီလံုး၊ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ မုန္လာဥ လုိမ်ိဳး Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို သတ္ပစ္ႏုိင္ၿပီး ေဆးဝါး အသစ္ေတြ ထုတ္လုပ္ ႏုိင္မယ္လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ ထားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘ႐ုိကုိလီမွာ ပါဝင္တဲ့ ဆာဖုိရက္ဖိန္းဟာ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို ဖ်က္ဆီး ပစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။ ယခု ေလ့လာမႈ အရ Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားသူေတြဟာ မစားသူေတြထက္ ခံတြင္း ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အစာမ်ိဳႁပြန္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၈ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အူမႀကီးနဲ႔ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ ရာခုိင္ႏႈန္းနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၃၂ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။

Good Health

No comments:

Post a Comment