19.10.13

မယ္ဇလီဖူးသုပ္

မယ္ဇလီဖူးသုပ္ ကိုတင္ေပးပါဆိုလို.အရင္ပံုေပာာင္းေတြရွာမေတြ.တာနဲ.

ရုံးပိတ္ရက္မွာ Peninsular သြားျပီးမယ္ဇလီဖူးရွာျပီး၀ယ္ျပီးသုပ္ရပါတယ္..
မယ္ဇလီဖူးကို တန္ေဆာင္တိုင္လျပည္.ညမွာေဆးေပါင္းခတယ္ဆိုျပီး သုပ္စားျကပါတယ္..

မယ္ဇလီဖူးသုပ္ရန္

မယ္ဇလီဖူး - 100 g
ျကက္သြန္နီတစ္လံုး ကိုပါးပါးလွီးျပီး ေရစိမ္ထားပါ။
ဆား၊ အရသာမွဳန္.- ငံျပာရည္- အနဲငယ္စီ၊
ျကက္သြန္ျဖဴ၊နီဆီခ်က္- ထမင္းစာဇြန္း ၂ ဇြန္း၊
ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း - ထမင္းစာဇြန္း ၁ ဇြန္း၊
ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း ထမင္းစာဇြန္း ၂ ဇြန္း၊
နွမ္းေလွာ္.. ထမင္းစာဇြန္း ၁ ဇြန္း၊
သံပုရာသီးတျခမ္း။
မန္းက်ဥ္းမွည္. - ထမင္းစာဇြန္း ၁ ဇြန္း၊

မယ္ဇလီဖူးကိုေရေဆးျပီး ရိုးတံ နွင့္အရင့္ေတြဖယ္ျပီး ျပဳတ္ပါ …
၁၀ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ျပီး ၊ ေရသြန္ျပီး ေရသစ္လဲျပီး မန္က်ဥ္းမွည္.ထည္.
၁၀ မိနစ္ထပ္ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ျပီး မညွက္တညွက္ေထာင္း ျပီး ပါးပါးလွီးထားေသာျကက္သြန္နီ၊ ဆား၊အရသာမွုန္.၊ငံျပာရည္၊ ျကက္သြန္ျဖဴ၊နီဆီခ်က္၊ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ နွမ္းေလွာ္တို.ကိုထည္.ကာသံပုရာရည္ ညွစ္ထည္.ျပီး သမေအာင္နယ္ကာ သံုးေဆာင္လို.ရပါျပီရွင္

Myanmar Foods & Other

0 comments:

Post a Comment