21.8.13

အသည္းက်န္းမာေရး ေကာင္းၿပီး အသက္ရွည္ရွည္ ေနႏုိင္ေစရန္

အသည္းဟာ အစားအစာေတြကို ေၾကညက္ဖုိ႔ ကူညီေပးၿပီး အဆိပ္အေတာက္ေတြကို ေျပေ စႏုိင္ တာေၾကာင့္ အသည္းက်န္းမာေရးကုိ ေကာင္းေအာင္ ထားႏိုင္မယ္ဆိုရင္ ကိုယ္အေလး ခ်ိန္ ျပႆ နာ၊ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ နာတာရွည္ ေမာပန္းတာနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ထက္ဝက္ခန္႔ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ ပါတယ္။ အသည္းက်န္းမာေရး ေကာင္းေစတဲ့ နည္းလမ္းေတြကို သုေတသီေတြက ေအာက္ပါ အ တုိင္း ေဖာ္ထုတ္ထားပါတယ္။


၁။ အဆိပ္အေတာက္ေတြ ေျပဖို႔ ကယ္လ္စီယမ္ မွီဝဲပါ

သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ သဘာဝအားျဖင့္ အနည္းငယ္ ပါဝင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္က အလြယ္ တကူ စုပ္ယူႏုိင္တဲ့ Calcium d- glucarate ဟာ အသည္းအတြင္း အဆိပ္အေတာက္ေတြနဲ႔ ပူးေပါင္းၿပီး အဆိပ္ေတြကို ၿဖိဳခြဲႏုိင္ကာ ခႏၶာကိုယ္မွ စြန္႔ထုတ္ပစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ အသည္းအထူးကု ဆရာဝန္ က ေျပာပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ၄၀၀ မီလီဂရမ္မွ ၅၀၀ မီလီဂရမ္ မွီဝဲတာေၾကာင့္ အသည္းကို ကာကြယ္ႏုိင္ၿပီး အသည္းဆဲလ္ေတြ ကင္ဆာအႀကိဳ မျဖစ္ေအာင္ ပိတ္ပင္ႏုိင္တယ္လုိ႔ အုိဟိုင္းယုိး တကၠသိုလ္မွ ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။

၂။ စြမ္းအင္ ၅၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ျမင့္တက္လာေအာင္ ေထာပတ္သီး စားပါ

တစ္ပတ္ကို ေထာပတ္သီး ႏွစ္လံုးစားတာဟာ အသည္း လုပ္ငန္းေဆာင္တာ တုိးတက္ႏိုင္ၿပီး ႏွစ္လ အတြင္း စြမ္းအင္အဆင့္ ၅၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ျမင့္တက္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ဂ်ပန္မွ သုေတသီေတြက အႀကံေ ပး ထား ပါတယ္။

၃။ ေရာင္ရမ္းမႈ ရပ္တန္႔ေအာင္ ႏို႔ေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ပါ

ဘယ္ရီတစ္မ်ဳိးမ်ဳိး တစ္ခြက္စာကို ပဲပိစပ္ ပ႐ုိတင္းအမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းနဲ႔ ႏြားႏို႔ ေရာစပ္ ၿပီး ႏို႔ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ေပးရင္ တစ္လအတြင္း အသည္းေရာင္ရမ္းမႈ ရပ္တန္႔သြားၿပီး အသည္းအတြင္း အဆီစုေဆာင္းမႈ ၂၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ အလီႏိုးစစ္ တကၠသုိလ္ မွ ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။ ဘယ္ရီမွာ အသည္းကို ျပန္လည္ျပဳျပင္ႏုိင္တဲ့ ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြ ပါဝင္ၿပီး ပဲပိစပ္ပ႐ုိတင္းမွာ အဆီၿဖိဳခြင္းႏုိင္တဲ့ မ်ဳိး႐ုိးဗီဇ ဂ်င္းကို လႈံ႕ေဆာ္ႏုိင္ တဲ့အျပင္ ပ်က္စီးေနတဲ့ အသည္းကို ျပန္လည္ ျပဳျပင္ႏုိင္တာေၾကာင့္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။

၄။ ေဆးလိပ္ျဖတ္ပါ

ေဆးလိပ္ျဖတ္တာေၾကာင့္ အသည္း ဒုကၡေရာက္ႏုိင္ေျခ ထက္ဝက္ခန္႔ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္ လုိ႔ ေလ့ လာ မႈေပါင္း တစ္ဒါဇင္ေက်ာ္အရ သက္ေသျပထားႏုိင္ၿပီ ျဖစ္ ပါတယ္။ ေဆးလိပ္ေငြ႕ ကို ေရွာင္ ရွားႏုိင္ ရင္ အသည္းကို ပ်က္စီးႏုိင္တဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေပါင္း ၁၀၀၀၀ ေက်ာ္ကို လည္း ေရွာင္ ရွားႏုိင္ တာေၾကာင့္ပါ။

၅။ အသည္းပ်က္စီးျခင္းမွ ကာကြယ္ႏုိင္ေအာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စားပါ

အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ပါဝင္တဲ့ မ်ားစြာေသာ ဆာလဖာျဒပ္ေ ပါ င္းေတြဟာ ေသြးအတြင္းရွိေနတဲ့ အသည္းပ်က္စီးေစႏုိင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္း အနည္းဆံုး ၄၀ ရာခုိင္ႏႈန္းကို ဖ်က္ဆီးႏုိင္တဲ့အျပင္ အသည္းအတြင္း ေရာက္ရွိေနတဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြကိုလည္း ပ်က္ျပယ္ေ စၿပီး ေက်ာက္ကပ္မွ အလြယ္တကူ စြန္႔ထုတ္ႏုိင္ေအာင္ ကူညီႏိုင္တယ္လုိ႔ ဂၽြန္ေဟာ့ကင္း တကၠ သိုလ္ မွ ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။ တစ္ပတ္ကို အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ ႏွစ္ခြက္စာ စားၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္ဥနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာကို ေန႔စဥ္ စားပါ။

Tip - ေန႔စဥ္ ၾကက္ဥႏွစ္လံုး စားႏုိင္ပါတယ္။ ၾကက္ဥမွာ ပါဝင္တဲ့ အမုိင္ႏိုအက္စစ္ေတြဟာ အ သည္း ပ်က္စီးမႈ ေႏွးေကြးႏုိင္တဲ့ ဓာတုပစၥည္းေပါင္း ၁၀၀ ေက်ာ္ကို လႈံ႕ေဆာ္မႈ ေပးႏုိင္တာေၾကာင့္ပါ။

၆။ ကင္ဆာမွ ကာကြယ္ႏိုင္ေအာင္ ေျမပဲေထာပတ္ စားပါ

ေျမပဲေထာပတ္မွာ အပင္အဆီေတြနဲ႔ တစ္သွ်ဴးက်က္ေစႏုိင္တဲ့ ဗီတာမင္ E ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္ ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းစာ စားသံုး႐ံုနဲ႔ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၄၀ ရာခုိင္ႏႈ န္း ေ လွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ ဗန္ဒါဘစ္ ေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ သင့္မွာ အ သည္းေရာင္ေရာဂါ ဒါမွမဟုတ္ မိသားစုမွာ အသည္းကင္ဆာရွိလုိ႔ ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခ မ်ားေနသူ ျဖ စ္ေန ရင္ေတာင္ ေျမပဲေထာပတ္ စား႐ံုနဲ႔ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္။ သူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ အဆီေတြက ပ်က္စီးေနတဲ့ အသည္းဆဲလ္ေတြ ကင္ဆာအျဖစ္ မေျပာင္းလဲႏိုင္ခင္မွာ ပဲ ျပန္လည္ျပဳျပင္ႏုိင္ၿပီး ဗီတာမင္ E က မူမမွန္တဲ့ ဆဲလ္ေတြကို ဖ်က္စီးႏုိင္တဲ့ မ်ဳိး႐ုိးဗီဇ ဂ်င္းေတြကို လႈံ႕ေဆာ္ႏုိင္လုိ႔ပါ။ ေျမပဲေထာပတ္ မႀကိဳက္ရင္ ခြက္ေလးပံု တစ္ပံုစာ ဗာဒန္ေစ့ စားႏုိင္ပါတယ္။

၇။ အသည္း အဆီဖံုးေရာဂါ ရွိေနရင္

အေမရိကန္လူမ်ဳိး ေလးေယာက္မွာ တစ္ေယာက္ႏႈန္းနဲ႔ အဝလြန္သူ ၇၅ ရာခုိင္ႏႈန္းေက်ာ္မွာ အ သည္း အဆီဖံုးေရာဂါ ရေနၿပီး အဲဒီေရာဂါကို မကုသဘဲ ထားရင္ အသည္းမွာ အမာရြတ္ ျဖစ္ေ ပၚႏုိင္ ပါတယ္။ DHA နဲ႔ အုိမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္ကို မွီဝဲရင္ အသည္း အဆီဖံုးေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းႏုိ င္ၿပီး ေရရွည္မွာ အသည္းပ်က္စီးႏုိင္ေျခ ၆၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေအာ္ရီဂြန္စတိတ္ တကၠသိုလ္မွ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။

၈။ အသည္းကို ကာကြယ္ႏုိင္ဖုိ႔အတြက္ ေအာက္ပါတုိ႔ကို ေရွာင္ၾကဥ္ပါ

- ပါရာစီတေမာ ေဆးဝါး (အထူးသျဖင့္ အရက္ေသာက္ေနစဥ္မွာ)
- ဗီတာမင္ B3 ေခၚ ႏုိင္ရာစင္
- Valerian ျဒပ္ေပါင္း

ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး

Good Health

0 comments:

Post a Comment