စားေသာက္လုိ႔ ရတဲ့ အပင္ေတြ အေၾကာင္းမေရးျဖစ္တာ ၾကာျပီဆုိေတာ့ ...ဒီတစ္ခါေတာ့ ခရမ္းပင္အ
ေၾကာင္း ကို ေျပာျပမယ္ေနာ္...။ ခရမ္းပင္က သံုးမ်ိဳးေလာက္ရွိတယ္ဗ်...။
-ရုိးရုိးခရမ္းပင္
-ခရမ္းကၽြတ္ပင္
-ခရမ္းကေသာ့ပင္ ဆုိျပီးေပါ့...။
ရုိးရုိးခရမ္းပင္ကိုေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေဒသမွာ ေပါပါတယ္...။ အဲဒီ ရိုုးရုိးခရမ္းပင္ ကိုမွ အမ်ိဳးအစားေတြ
ထပ္ခြဲလုိ႔ ရပါတယ္...။ ဆင္စြယ္ပင္(အျဖဴ)၊ ခရမ္းရွည္သီးပင္၊ ခရမ္းသီး အစိမ္းပင္၊ရုိးရုိးအပင္ ဆိုျပီးေပါ့။
ခရမ္းရွည္သီးပင္
ရုိးရုိးခရမ္းသီး
ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေဒသမွာေတာ့ ရိုးရိုးအပင္ကိုပဲ စုိက္တာ မ်ားပါတယ္...။ ဆင္စြယ္ပင္ နဲ႔ ခရမ္းရွည္သီးပင္
က မ်ိဳးမသန္႔မွ ပါတတ္တာပါ...။ ခရမ္းသီးက အမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားလို႔ရတယ္
-ခရမ္းသီး မီးဖုတ္ျပီး သုပ္
-ခရမ္းသီးကို အခ်ဥ္တည္ျပီးသုပ္
-ခရမ္းသီး ဆီျပန္ခ်က္(ပုစြန္ေျခာက္ေလး
-ခရမ္းသီးကို အေျခာက္လွန္းထားျပီးသားကို မုိးရာသီေရာက္မွ ခ်က္စားျခင္း
-ခရမ္းသီးကို သီးစံုခ်ဥ္ရည္ ခ်က္ေသာက္ျခင္း
စတဲ့ဟာေတြ ခ်က္စားလုိ႔ ရတယ္ေလ...။
ခရမ္းသီးစိမ္း
ခရမ္းသီးဆင္စြယ္(အျဖဴသီး)
အိမ္မွာ ခရမ္းသီးခ်က္ျပီ ဆုိရင္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ေမာင္နွမတစ္ေတြ ခရမ္းသီးရုိးကို လုစားၾကတာေ
လ...။ ခရမ္းသီးအရိုးေပၚက အခြံေလးက အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္...
ၾကိဳက္တာပဲ...။ ခရမ္းသီး အခ်ဥ္တည္ျပီးသားကလည္း စားလို႔ ေကာင္းျပန္တာပဲ...။ ခရမ္းသီး ဆီျပန္
ခ်က္ကိုလည္း ၾကိဳက္တယ္...။ ခရမ္းသီးခ်က္ဆုိရင္ အကုန္ၾကိဳက္ပါတယ္....။
ခရမ္းကေသာ့အပင္နွင့္ အသီး
ခရမ္းကေသာ့သီးကိုေတာ့ လူတုိင္းသိမယ္ထင္ပါတယ္...။ သူက အလံုးေသးေသးေလးေတြေလ...ငါးပ
ခ်က္နဲ႔ တို႔စားရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္...။ ျမန္မာျပည္တုန္းက ကၽြန္ေတာ့္သူငယ္ခ်င္း အေဆာင္ရဲ့ ေရွ႕
မွာ ခရမ္းကေသာ့ပင္ တစ္ပင္ရွိပါတယ္...။ ငါးပိခ်က္ ခ်က္လုိ႔ စားခ်င္ျပီဆုိ သြားခူးျပီး တုိ႔စားလုိက္တာ
ပါပဲ...။ ခရမ္းကေသာ့ပင္က အေလ့က် ေပါက္တဲ့ အပင္မ်ိဳးပါ...။
ခရမ္းကၽြတ္သီး
ခရမ္းကၽြတ္ပင္ကေတာ့ ခရမ္းပင္ အတုိင္းပါပဲ...။ကြာတာက အသီးပံုစံပါပဲ... ။ ခရမ္းကၽြတ္သီးက ငယ္င
ယ္၀ိုင္း၀ုိင္းေလးကိုမွ ေဘးက အစင္းေၾကာင္းေလးေတြနဲ႔ပါ...
ရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္...။
အဲဒီ ဟာေတြကေတာ့ ခရမ္းသီး အမ်ိဳးမ်ိဳး အေၾကာင္းပါပဲ... ဘာအသီးပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ခရမ္းသီးက စားလုိ႔ေ
ကာင္းတယ္ေနာ္...။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ အကုန္ၾကိဳက္....
ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)
0 comments:
Post a Comment