23.1.14

အခ်စ္ကို မျငင္းဆန္နဲ႔

မိန္းမျဖစ္သူက မီးဖိုထဲ ထမင္းဟင္းခ်က္ေနတယ္။ ေယာက္်ားျဖစ္သူက ဧည့္ခန္းမွာ ကၽြန္ေတာ္နဲ႔ စစ္တုရင္ ကစားေနတယ္။

"ခဏဝင္လာခဲ့ပါ..." မိန္းမ လွမ္းေအာ္တယ္။ အသံက်ယ္ေပမယ့္ ေႏြးေထြးသိမ္ေမြ႔တယ္။
ေယာက္်ား ခ်က္ခ်င္းထသြားတယ္။

မီးဖိုနဲ႔ဧည့္ခန္းက ေျခလမ္းသံုးေလးလွမ္းသာ လွမ္းရတယ္ဆိုေပမယ့္ သူအေျပးေလးသြားတယ္။

မီးဖိုကထြက္လာတဲ့ ေယာက္်ားရဲ႕လက္ထဲမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္ျခမ္းပါလာတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို တစ္ကိုက္ကိုက္ရင္း "ဒီတစ္ခါ ဘယ္သူ႔အလွည့္လဲ" လို႔ ကၽြန္ေတာ့္ကို သူေမးတယ္။


"မင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႀကိဳက္္တယ္လား?"

"သိပ္မႀကိဳက္ဘူး.." ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္ကိုက္ကိုက္ရင္း မီးဖိုဖက္ၾကည့္ၿပီး သူျပန္ေျဖတယ္။

"သူဘာလို႔ မင္းကို ေခၚတာလဲ? ၿပီးေတာ့ ဘာလို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေပးလိုက္တာလဲ"

"ငါ ႀကိဳက္တယ္လို႔ သူထင္လို႔" သူက ဆက္ေျပာတယ္။
"မဂၤလာေဆာင္စက ငါတို႔ အရမ္းၾကပ္တည္းတယ္။ ငါကလည္း မလည္မဝယ္ဆိုေတာ့... အိမ္မွာ ဟင္းခ်က္တိုင္း သူက ငါ့ပါးစပ္ထဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္ဖတ္ ထိုးထိုးထည့္ေပးတတ္တယ္။ အဲဒီတုန္းက ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ငါႀကိဳက္တယ္။ ဒါေပမယ့္ ခု သိပ္မႀကိဳက္ေတာ့ဘူး"
"မင္းမႀကိဳက္ေၾကာင္း သူ႔ကို ဘာလို႔ မေျပာျပတာလဲ?"

"ဘာလို႔ ေျပာရမွာလဲ? တကယ္လို႔ သူေကၽြးတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ငါမႀကိဳက္မွန္း သူသိသြားရင္ သူစိတ္မခ်မ္းသာျဖစ္မွာေပါ့"
အဲဒီ စစ္တုရင္ကစားပဲြမွာ သူႏိုင္သြားတယ္။ မီးဖိုဖက္ သူလွည့္ၿပီး အသံက်ယ္ႀကီးနဲ႔ "မိန္းမေရ.. ငါ ႏိုင္ၿပီဟ.. နင္ေကၽြးတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုစားၿပီး ငါ အားေတြတိုးလာတယ္။ အေတြးေတြ သြက္လာတယ္" လို႔ ေအာ္ေျပာတယ္။

အခ်စ္က လွစ္ဟျပသဖို႔လိုတယ္။ လူႏွစ္ေယာက္ ေပါင္းသင္းတာ ၾကာလာတာနဲ႔အမွ် တစ္ေယာက္ကိုတစ္ေယာက္ ခ်စ္ေၾကာင္း၊ ဂရုစိုက္ေၾကာင္း ထုတ္ေဖာ္ျပသမႈေတြဟာ အေသးအမႊားကိစၥတစ္ခုလိုျဖစ္ၿပီး လ်စ္လ်ဴရွဴမိတတ္တယ္။

ေရေႏြးတစ္ခြက္ထည့္ေပးတာ၊ ေစာင္ေခါက္ေပးတာ၊ ေနာက္ေျပာင္က်ီစယ္တာကအစ အစာတစ္ခု ပါးစပ္ထဲ ခြံ႔ထည့္ေပးတာကအဆံုး ဒါဟာ အခ်စ္ရဲ႕အရိပ္အေယာင္ကို လွစ္ဟျပတာျဖစ္တယ္။ ဂရုစိုက္၊ အေလးထားတာကို ထုတ္ေဖာ္ျပတာျဖစ္တယ္။
ေရေႏြးက အပူေလာင္တတ္တယ္၊ ေစာင္က ေခါက္စရာမလိုဘဲ ေခါက္တယ္၊ ေနာက္ေျပာင္တဲ့စကားေတြက နည္းနည္းၾကမ္းတယ္၊ အစားက စားမေကာင္းဘူးဆိုေပမယ့္ မျငင္းဆန္လိုက္ပါနဲ႔ ..... သင္ျငင္းဆန္တာဟာ အျပဳအမူတစ္ခုကို ျငင္းဆန္တာမဟုတ္ဘဲ အခ်စ္တစ္ခု၊ ဂရုစိုက္မႈတစ္ခုကို ျငင္းဆန္တာ ျဖစ္သြားတတ္လို႔ပါပဲ။

မူရင္းလင့္ -- http://www.duwenzhang.com/wenzhang/aiqingwenzhang/20100708/150090.html

ႏိုင္းႏိုင္းစေန

0 comments:

Post a Comment