16.10.13

ေဆးျမစ္ၾကက္သားဟင္း

---အသြင္တစ္မ်ိဳးခ်က္ၾကည့္ရေအာင္။
ဒီဟင္းမွာ ၾကက္ရင္ပံုသားကိုဘဲ သံုးပါမယ္။
ၾကက္ရင္ပံုသားကိုအတံုးလိုက္ေရစင္စင္ေဆးပါ။

အသားေပါင္းရင္ထည့္တဲ့တရုတ္ေဆးျမစ္ကို
ရင္ပံုအသားေျမွာင္းအတိုင္းထိုးထည့္ပါ။

ျပီးရင္အတံုးလိုက္ျပဳတ္ပါ။

ၾကက္သားနူးရင္ေဆးျမစ္လည္းနူးပါတယ္။
---ၾကက္သားကိုကန့္႕လန္႔သားပါးပါးလွီးထားပါ။
ဓါးထက္ထက္နဲ႕လွီးမွရပါမယ္။

အသားထဲမွာ ေဆးျမစ္ေလးေတြအကြင္းလိုက္
ပါလာတာျမင္ရမွာပါ။

---မုန္ညင္းရြက္ကို ေရေႏြးဆူဆူမွာတစ္မိနစ္ေလာက္ထည့္ပါ။
ဆယ္ျပီးေရေအးေအးနဲ႕အထပ္ထပ္ေဆးပါ။

အိုးထဲကို ေရအနည္းငယ္နဲ႕ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္တည္ပါ။
ဆူလာရင္ ၾကက္သားနဲ႕မုန္ညင္းေရာထည့္ပါ။

နီနီေလးေတြက ငရုတ္သီးမဟုတ္ပါဘူး။
တရုတ္အသီးနီေလးေတြပါ။

အရသာက ခ်ဥ္သလိုဖန္သလိုေလးပါ။
အင္မတန္စားေကာင္းပါတယ္။

စားဖုိမွဴးညီအမ

0 comments:

Post a Comment