5.4.13

ၾကက္ဟင္းခါးသီးမွရ ေသာျဒပ္ေပါင္းက ကင္ဆာေရာဂါ ဟန္႔တားႏိုင္

၅.၄.၂၀၁၃၊ ေသာၾကာေန႔



စိန္႔လူး၀စၥတကၠသိုလ္သုေတသီမ်ားသည္ ကင္ဆာေရာဂါကို သဘာ၀သီးႏွံထြက္ကုန္ပစၥည္းျဖင့္ ကုသႏိုင္မည္႕နည္းလမ္း တစ္ခုေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ရန္ ေလာ့တီကာ႐ိုလင္းဟာဒီ အလွဴအဖြဲ႕အစည္းထံမွ အေမရိကန္ ေဒၚ လာ ၃၉၄၂၅ ရရွိခဲ့သည္။

စိန္႔လူး၀စၥေရာဂါေဗဒဌာနမွ ပါေမာကၡရတ္နာေရးသည္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးမွရရွိေသာျဒပ္ေပါင္းျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါ ကုသရန္ေလ့လာခဲ့ၿပီး ဓါတ္ခြဲခန္းစမ္းသပ္မႈမ်ားအရ ရင္သားကင္ဆာဆဲလ္မ်ားမပ်ံ႕ပြားႏိုင္ေအာင္၊ ပ်က္
စီးေအာင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ျဒပ္ေပါင္းအသံုးျပဳသက္ေသျပနိုင္ခဲ့သည္။

ယခုရရွိေသာေထာက္ပံ့ေငြမ်ားျဖင့္ ႂကြက္မ်ားတြင္ကင္ဆာေရာဂါ ကုသႏိုင္ေအာင္ထပ္မံစမ္းသပ္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ၊ႂကြက္မ်ားတြင္ ေအာင္ျမင္ပါက လူမ်ားတြင္စမ္းသပ္ မည္ျဖစ္ေၾကာင္းသိရသည္။

ဦးေခါင္း ႏွင့္လည္ပင္းတ၀ိုက္ကင္ဆာမ်ား သည္ကင္ဆာေရာဂါအားလံုး၏ (၆)ရာႏႈန္းရွိၿပီး ခံတြင္း၊ ႏွာေခါင္း၊ အသံအိုးႏွင့္ လည္ေခ်ာင္းမ်ားတြင္ အဓိကျဖစ္ပြားသည္။

ထိုကင္ဆာ မ်ားကိုခြဲစိတ္၍ျဖစ္ေစ၊ဓါတ္ေရာင္ ျခည္ေပး၍ျဖစ္ေစကုသရေလ့ ရွိၿပီးလူနာ၏ဘ၀အရည္အေသြး (Quality of Life)က်ဆင္းေစေသာ ေၾကာင့္သဘာ၀ကုထံုးမ်ားျဖင့္ အစားထိုးကုသရန္ႀကိဳးပမ္းေနျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ပါေမာကၡရတ္နာေရး က ဆိုသည္။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးသည္ အေရွ႕ တိုင္းႏိုင္ငံမ်ားတြင္ စားသံုးမႈမ်ားၿပီး တိုင္းရင္းေဆးကုထံုးမ်ားတြင္ ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါကုသေဆး အျဖစ္ အသံုးျပဳေလ့ ရွိ
သည္။

Health Updates Journal

0 comments:

Post a Comment