15.9.13

US တြင္ တားၿမစ္ထားတဲ ့ဂ်ပန္ငါး Fugu

ကမၻာေပၚမွ အသီးသီးေသာ နိင္ငံေတြဟာ ေနရာေဒသေတြ၊
ယဥ္ေက်းမူေတြ ကြဲၿပားေလ ့ရွိတဲ ့အၿပင္ သူတို ့ရဲ ့ယဥ္ေက်းမူ ေတြ၊ ယူဆမူ အေတြးအေခၚေတြဟာ လည္း အံ ့ၾသစရာေကာင္း ေလာက္ ေအာင္ကြဲၿပား တတ္ၾကပါတယ္။ ဒီထဲမွာ မွ တစ္နိင္ငံအတြက္ အေလးထားရတဲ ့အရာေတြ ဟာ လည္း ေနာက္ နိင္ငံမ်ားအတြက္ ရယ္ စရာ လို လိုၿဖစ္ေနတတ္တာ ရွိပါတယ္။ အစားစားေတြထဲမွာလည္း ဒီလို ပါပဲ ..



တစ္နိင္ငံေသာ လူေတြ အတြက္ စားသံုးမူအမ်ားဆံုး ဟင္းလ်ာေတြဟာ အၿခားနိင္ငံေတြ မွာ အႏၱာရယ္မ်ား လို ့တားၿမစ္ထားတဲ ့ အစားအေသာက္ေတြ ၿဖစ္ေနသလိုမ်ိဴးေပါ့ ။
ယခု အ တြက္ ကေတာ ့ အေမရိကန္ နိင္ငံရဲ ့ဥပေဒအရ တားၿမစ္ထားတဲ ့ အစားအစားေတြအေၾကာင္းပဲၿဖစ္ပါတယ္။

ဂ်ပန္လို ဖူဂူး လို ့ေခၚတဲ ့ Blowfish ဟာ အဆိပ္ၿပင္းတဲ ့ငါးတစ္မ်ိဴးၿဖစ္ပါတယ္။ သူကိုေသေသခ်ာခ်ာ ဟင္းခ်က္ဖို ့ ၿပင္ဆင္ မၿပဳလုပ္တတ္ရင္ ေသေစနိင္တဲ ့ အထိ ဒုကၡ ေပးတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္ ့ ဂ်ပန္ မွာ ေတာ ့ လံုး၀ ကၽြမ္းက်င္တဲ ့ စာဖိုမူးေတြ ကို သာ ကိုင္တြယ္ခ်က္ၿပဳတ္ဖို ့ ခြင္ ့ၿပဳထားပါတယ္။ အဲဒီ ဟင္းလ်ာ ဟာလည္း ဂ်ပန္ေတြရဲ ့အခမ္းအနားအခ်ိဳ ့မွာ မပါ မၿဖစ္တဲ ့ဟင္းလ်ာ တစ္မ်ိဴးၿဖစ္ၿပီး အခ်ိဳ ့ေသာ စားေသာက္ဆိုင္ၾကီးေတြမွာသာ ရေလ ့ရွိ တဲ ့ ေစ်ၾကီးတဲ ့ ဟင္းစာ တစ္မ်ိဴးၿဖစ္ပါတယ္။ ဒီငါးကိုေတာ ့ ဂ်ပန္ဆာရွီမိ (ငါးအစိမ္းကို ပဲငံၿပာရည္ၿဖင္ ့တို ့စားၿခင္း) အေနႏွင္ ့စားသံုးၾကပါတယ္။


အဲဒီဆာရွီမိ တစ္ပန္းကန္အတြက္US Dollar 50$...ခန္ ့ ကုန္က်မွာ ၿဖစ္ပါတယ္။ ဒီလို အႏၱရယ္မ်ားတဲ ့ ငါးကို ဘာလို ့ ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ စားသံုးေနရသလဲဆိုေတာ ့အသားကႏူးညံကာ ပိုအာဟာရၿဖစ္ၿခင္း၊ ပိုမို အရသာရွိၿခင္းတို ့ေၾကာင္ ့ပါတဲ ့။ အေမရိက မွာေတာ ့ မစားဖို ့ဥပေဒအရ တားၿမစ္ထားပါတယ္ ။ သို ့ေပမဲ ့ အခ်ိဳ ့ေနရာ ေတြ မွာ လိုင္ စင္ မဲ ့ ေရာင္းခ်မူေတြ ရွိတာေၾကာင္ ့သင္ ့အေနႏွင္ ့ စား မယ္ဆိုရင္ စားသံုးနိင္မွာ ၿဖစ္ပါတယ္။


ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမွ ့ၾကပါေစ ။
Aung Heine ( MM Social Sky)

0 comments:

Post a Comment