င႐ုတ္ပင္ကို
႐ုကၡေဗဒ အေခၚအေဝၚ အရ capsicum annuum ဟု ေခၚသည္။ ကမၻာေပၚတြင္ င႐ုတ္သီး
စားသံုးသူ အေတာ္မ်ားမ်ား ရွိေပသည္။ က်န္းမာေရး သုေတသီမ်ားက င႐ုတ္သီး၏
ပါဝင္ပစၥည္း မ်ားကို ေလ့လာ စမ္းသပ္ခဲ့ရာ ဗီတာမင္ C ၊ သံဓာတ္၊ သတၲဳဓာတ္၊ ကယ္လ္စီ
ယမ္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္ B နွင့္ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္စ္ ဓာတ္တို္႔ ၾကြယ္ဝစြာ
ပါဝင္ေနေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။ င႐ုတ္သီးကို သင့္တင့္သည့္ ပမာဏ စားသံုးေပး
ျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုး ေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ ေရာဂါႏွင့္ ေသြးတြင္း ကိုလက္
စထေရာလ္ မ်ားျခင္းတို႔ ျဖစ္ ႏိုင္ေျခကို ထိန္းသိမ္း ႏိုင္သည္ဟု လည္း
သိရသည္။
0 comments:
Post a Comment