25.6.13

ဗီတာမင္အီး မွီဝဲျခင္းေၾကာင့္ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္



   ဗီတာမင္အီးကုိ အစားအစာ ဒါမွမဟုတ္ အားေဆးအျဖစ္ ရရွိပါက အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခေလ်ာ့ က်ႏုိင္တယ္လုိ႔ အမ်ဳိးသားကင္ဆာတကၠသုိလ္မွ ေလ့လာမႈအရ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ ဗီတာမင္အီးဟာ အဆီ မွာေပ်ာ္ဝင္တဲ့ ဗီတာမင္တစ္မ်ဳိးျဖစ္ၿပီး ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္းလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈအမ်ားအရ ဗီတာမင္အီးဟာ DNA ပ်က္စီးမႈကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ အသည္းကင္ဆာဟာကမာၻေပၚမွာ တတိယအျဖစ္မ်ားဆံုး ကင္ဆာအမ်ဳိးအစားျဖစ္ၿပီး အမ်ဳိးသားေတြထဲမွာ နံပါတ္ငါးအျဖစ္မ်ားဆံုးျဖစ္ကာ အမ်ဳိးသမီးေတြမွာ နံပါတ္ခုနစ္အျဖစ္မ်ားဆံုး ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ အသည္းကင္ဆာေဝ ဒနာရွင္ေတြရဲ႕ ၈၅ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ဖြံ႕ၿဖိဳးတဲ့ႏုိင္ငံေတြမွာျဖစ္ေပၚၿပီး တ႐ုတ္ႏုိင္ငံတစ္ႏုိင္ငံတည္းမွာ ၅၄ရာခုိင္
ႏွဳန္း ျဖစ္ေပၚတယ္လုိ႔ ခန္႔မွန္းၾကပါတယ္။ ဗီတာမင္အီးမွီဝဲမႈနဲ႔ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခအမ်ားဆုံးကုိ ရွန္ ဟုိင္းတကၠသုိလ္မွ သုေတသီေတြက ေလ့လာခဲ့ရာမွာ ဗီတာမင္အီးကုိ အစားအစာမွ ရရွိသူေတြနဲ႔ ဗီတာမင္ အီးကုိ အားျဖည့္ေဆးအေနနဲ႔မွီဝဲသူ ႏွစ္အုပ္စုစလံုးဟာ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းပါးေၾကာင္းတြ႕ရွိခဲ့ တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
 Ref...bluenavyblog

0 comments:

Post a Comment