22.8.13

အိႏၵိယစတုိင္ စမူဆာေၾကာ္

အိႏၵိယစတုိင္ အာလူး၊ ၾကက္သြန္နီကို အစားသြပ္ထားျပီ အရသာ ခပ္စပ္ရွိန္ရွိန္ေလးနဲ႔ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ စမူဆာ လုပ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ပါ ထည္႔သြင္းထားတာမုိ႔ လုပ္စားရ လြယ္ကူမွာပါ။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေကာ္ျပန္႔ရြက္ – ၈ရြက္
ၾကက္သြန္နီ – ၂ခြက္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
အာလူး – ၅လံုး (နူေအာင္ျပဳတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)

မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၾကက္သြန္နီနွင္႔ အာလူး အခ်ဳိးအစား တူညီသည္..
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ဇီယာမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
မဆလာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဇလံု တစ္ခုထဲတြင္ အစာသြပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္နီ၊ အာလူး၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဇီယာမွုန္႔၊ နံနံပင္၊ မဆလာ၊ ဆား) တုိ႔ကို ေရာနုယ္ထားလုိက္ပါ။

၂။ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ တစ္ရြက္ကို ထပ္ပိုင္းပိုင္းလိုက္ပါ။

၃။ ျပီေနာက္ ထပ္ပိုင္းပိုင္းထားေသာ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ ေအာက္နားကို ေရစြပ္ေပးပါ။

၄။ ျပီမွ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ကို ေျပာင္းျပန္လွန္ျပီ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ၾတိဂံပံု ကန္ေတာ႔ ျဖစ္ေအာင္ ေခါက္ေပးသြားပါ။

၅။ ျပီလွ်င္ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ထဲသို႔ စမူဆာအတြက္ အစာသြပ္ရန္ နုယ္ထားေသာ အာလူး၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အစာသြပ္ေပးပါ။

၆။ ျပီေနာက္မွ ကန္ေတာ႔အေပၚနားကို ေရစြပ္ျပီ ၾတိဂံပံုျဖင္႔ေအာင္ ပိတ္လိုက္ပါ။

ရ။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ စမူဆာမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။

၈။ ထုိ႔ေနာက္ စမူဆာေၾကာ္ မ်ားကို ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ျပီ အရသာရွိစြာသံုးေဆာင္ လုိ႔ရပါျပီ…

မွတ္ခ်က္ ။ ။ ပိုမို ၾကြပ္ရြ ေစခ်င္လွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ စမူဆာမ်ားကို ၅မိနစ္ အေအးခံျပီမွ ေနာက္တစ္ခါ ဆီျဖင္႔ ထပ္ေၾကာ္ေပးပါ။

wutyeefoodhouse

0 comments:

Post a Comment