22.3.13

ကၫြတ္ ( Common Asparagus )အသံုး၀င္ပံု

ျမန္မာေဆးက်မ္းမ်ား အလိုအရ ခ်ိဳေအးေသာ အရသာရွိ၍ ေအးေသာ ဂုဏ္သတၱိရွိ၏။ သလိ္ပ္ကို ေၾကေစ၍ ေသြးသည္းေျခကိုႏိုင္ သည္။ ေသြးလြန္ ေသြးအန္နာတို႔ကို ပယ္၏။
အသံုးျပဳပံု ။ ။ အရြက္ ၊ အပင္ ၊ အစို႔ ၊ အျမစ္ ၊ အသီး ၊ အားလံုးလူတို႔အား အက်ိဳးျပဳသည္။ သို႔ေသာ္ အစို႔ အျမစ္ သည္ အဓိက အသံုးက်သည္။
အျမစ္
၁။ အျမစ္ကို ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္၍လည္းေကာင္း၊ ႏြားႏို႔ႏွင့္အတူ ႏို႔ထမင္းျပဳလုပ္၍လည္းေကာင္း စားပါက အားကိုျဖစ္ေစသည္။
၂။ ကၫြတ္ျမစ္ဥ အရည္ကို က်ိဳခ်က္၍ရေသာ အဆီျဖင့္ အဆစ္ေရာင္ျခင္း ၊ ကိုက္ျခင္း ႏွင့္ ေလေရာဂါ တို႔ကို လိမ္းက်ံေပးက ေပ်ာက္၏။
၃။ ကၫြတ္ျမစ္အရည္ကို ပ်ားရည္ ၊ႏြားႏို႔ရည္တို႔ႏွင့္ ေရာ၍ ေသာက္ပါက ဆီးပူ ၊ ဆီးေအာင့္ျခင္း ၊ ကိုက္ခဲျခင္းႏွင့္ အမ်ိဳးမ်ိဳးေသာ သည္းေျခေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္း၏။
၄။ ၎ျမစ္အရည္ကို ႏြားႏို႔ႏွင့္ အေလးခ်ိန္တူ ေရာ၍ ေသာက္ပါကၾကာရွည္စြာ စြဲကပ္ေနေသာ ေက်ာက္တည္ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏။ အဆိပ္အမ်ိဳးမ်ိဳးသင့္ေသာ ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္သည္။
အၫြန္႔
၁။ အၫြန္႔ကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေလကို ေၾကေစ၏။ အင္အားကို ျဖည့္တင္းေစ၏။ ေသြးအားေကာင္းေစသျဖင့္ သားဖြားၿပီး မိခင္မ်ား စားသံုးရန္ အထူးသင့္ေလ်ာ္သည္။

0 comments:

Post a Comment