ၾကက္သြန္နီသည္ ေသြးခဲေစမႈမျဖစ္ေအာင္
ကာကြယ္ေပးေသာေၾကာင့္ အစားအစာမ်ားတြင္ ပံုမွန္ထည့္ သြင္းအသံုးျပဳသင့္ေၾကာင္း က်န္းမာေရးဆရာဝန္တစ္ဦးကေျပာသည္။ ယင္းအတြက္ေၾကာင့္ ပံုမွန္စားသံုး သင့္ေၾကာင္း၊ ဆိုဒီယမ္သတၱဳဓာတ္ ပါဝင္ျခင္းေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ရွိ
ဆဲလ္မ်ားႏွင့္ အင္ဆူလင္ကုိေကာင္းစြာ
တံု႔ျပန္ႏုိင္စြမ္းအားကို ေကာင္းမြန္ေစတာေၾကာင့္
သၾကားဓာတ္ကိုထိန္းေပးႏုိင္ျပီး ႏွလံုးေရာဂါအားေလွ်ာ့ ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း
သိရွိရသည္။ မ်ိဳးဆက္ပြားအဂၤါကို သန္စြမ္းေစေ ၾကာင္း၊ ဆီးလမ္းေၾကာင္း
ေဝဒနာမ်ား၊ ဝမ္းကိုက္ျခင္းမ်ားကို ကုသရာတြင္အထူး ေကာင္းမြန္သည့္ သဘာဝေဆး
တစ္ခုျဖစ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။ ထို႔အျပင္ ကြာစီတင္ဟုေခၚသည့္ အပင္ထြက္ဖေလဗိုးႏြ်ိက္ပါဝင္ေသာေေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကိုျမႇင့္ေပး ၿပီးကင္ဆာ
ျဖစ္ပြားမႈမွကာကြယ္ ေပးႏိုင္ေၾကာင္းလည္း သိရွိရသည္။
0 comments:
Post a Comment